Bästa oddsen

Odds är proportionen mellan vinst och insats, hur stor chans du har att vinna spelet. Satsar du på ett fotbollslag som spelat bra i år, är det stor chans att de vinner matchen. Då blir oddsen låga. Du har stor chans att vinna, men du vinner inte några stora summor. I turspel såsom tärningspel handlar det om ren matematik, och det är enklare att räkna ut sannolikheten för att ett visst nummer ska dyka upp.

Odds på slots

När det gäller slots krävs det ingen skicklighet eller erfarenhet när du spelar. Slots är moderna spelautomater där du kan vinna på flera betallinjer samtidigt. Scatter-och wild-symboler ger dig free spins och utdelning, men du kan inte räkna ut exakta oddset på spelet. Det händer alldeles för mycket på skärmen. Du skulle behöva räkna på flera parallella sannolikheter där du slänger in wild-symboler, slottens jokrar. Oddsen på progressiva spel är höga, och det som är bäst att satsa på är jackpottspel. På progressiva spel ökas vinstsumman för varje spelare som spelar just den slotten. Genom att satsa lite kan du vinna en gigantisk summa.

Korthajen fixar oddset

På kortspel, om du är riktigt duktig, kan du taktiskt slå oddsen och vinna på spelet. Det handlar om att kunna kalkylera på chanserna för att ett visst kort ska dyka upp. I blackjack, där det gäller att komma så nära 21 som möjligt, är det lätt att räkna ut sannolikheten för att du ska vinna. Det handlar om att få de rätta startkorten. Du vet redan hur många kort leken har, så det är bara att räkna. Om du ska spela roulette välj hellre europeisk roulette än amerikansk. Den europeiska har ett nummer mindre på hjulet. Ju färre valmöjligheter desto större sannolikhet att vinna, vilket gäller alla spel.

Spelbolagen kan sin matematik. Låga odds innebär hög sannolikhet att vinna småvinster, men med höga odds vinner du sällan men mycket. De bästa oddsen är vad du gör det till. Är du skicklig på kortspel har du oddsen till din fördel. Vill du spela länge och ha kul, spela på slots. När du vinner, kan du vinna mycket.