Fan Tan från Evolution Gaming

Den 16 september släppte Evolution Gaming sitt senaste livespel med namnet Fan Tan. Det är ett spel som bygger på ett gammalt turspel från Asien och som har roat människor i hundratals år. Dock har Evolution Gaming nu gett Fan Tan en fräsch och modern tappning och ny look.

Fan Tan

Spelet kräver inte några förkunskaper utan är väldigt lätt att spela samtidigt som det har en hög spänningsnivå. Det finns många olika insatsalternativ att välja på som höjer spänningen. Även om spelet var mycket populärt förr är ursprungsspelet i stort sett bortglömt idag. Det var därför Evolution ville hedra det genom att göra en modern version som kommer ge en helt ny generation av spelare chansen att uppleva spelet.

Fan Tan är ett livespel vilket innebär att det sköts av en live dealer som du ser i livestream. Spelet påminner lite om roulette, dock är kulan utbytt mot pärlor i detta spel. RTP i spelet ligger på 98,75 %. Högsta möjliga utbetalning ligger på 2.85:1.

Spela Fan Tan

Det finns både en enkel version och en avancerad version av spelet. I den enkla varianten av spelet satsar du endast på en siffra – 1, 2, 3 eller 4. Det alternativet för att satsa kallas för Fan. Du satsar på hur många pärlor som kommer vara kvar i den sista raden. Dealern skopar upp ett antal pärlor i en metallkopp och vänder den upp och ner på spelbordet. Pärlorna blir sedan sorterade i rader om fyra och du satsar på hur många pärlor som är kvar i slutet

Du gör din insats genom att placera den på summan du vill spela på. Dealern använder sig av en speciell pinne för att hantera pärlorna. Till slut kan du se hur många pärlor det finns kvar och om antalet stämmer med din satsning vinner du omgången.

Avancerad nivå

I den avancerade nivån finns det fler satsningsalternativ än i den enkla. Här hittar du bland annat:

  • Nim-satsning: Fungerar på samma sätt som för standardinsatsen och går ut på att spelaren väljer ett nummer. Nim täcker två olika nummer men bara ett av dessa är det vinnande. Du kan exempelvis välja att satsa på 1 Nim 3 vilket innebär att du kommer vinna om det bara finns en pärla kvar. Skulle det dock finnas tre pärlor kvar kommer det resultera i Push, vilket i sin tur innebär att du får tillbaka din första insats. En vinst på en Nim-satsning betalar ut 1.9:1.
  • Kwok-satsning: Även detta alternativ behandlar två siffror, men till skillnad från Nim räknas här båda numren som vinnande. Spelar du Kwok 2-3 innebär det en vinst om antalet pärlor i slutet är två eller tre. Eftersom denna satsning är lättare då den täcker två nummer betalar den ut 0.95:1, alltså lägre än Nim.
  • SSH-satsning: Innebär att du spelar på tre nummer där alla anses som vinnande. Det här är alltså den säkraste insatsen att spela på vilket även återspeglar sig i utbetalningen som är den lägsta i spelet.
  • Big och Small: Den traditionella satsningen Big eller Small låter dig satsa på om kvarstående pärlor blir Small, det vill säga en eller två till antalet, eller Big som innebär att det är tre eller fyra pärlor kvar.
  • Udda eller jämt: Även udda eller jämnt är en traditionell satsning som innefattar om sista raden med pärlor har ett udda eller jämt antal. Udda vinner om det finns en eller tre pärlor medan jämt vinner om det finns två eller fyra pärlor kvar. Båda dessa sidosatsningarna täcks av två nummer och betalar ut 0.95:1.

Spänning oavsett vilken nivå

Oavsett vilken nivå du bestämmer dig för så lovar det här spelet mycket spänning och spelglädje till sina spelare. Spelet är helt turbaserat och går snabbt både att lära sig och att spela. Evolution har än en gång skapat ett spel med spänning i en snygg miljö, och som alltid med professionella dealers.